Adhesief keramiek: hands-on klinisch en tandtechniek (12 krt)

10 May 2019

Informatie

tweedaagse theoretische en praktische fantoomcursus

Details
Cursusleider:Dr. C.M. KreulenDocenten:Dr. C.M. Kreulen, dr. P. Latzke, drs. E.A.M. Vergoossen, dhr. C. Steneker (tandtechnicus)Start datum:2019-05-10Andere data:2019-06-14Locatie:Afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc NijmegenBeroepen:Beroep onbekendKosten:€ 1290.00Kosten uitleg:n.n.b.Maximaal aantal deelnemers:15
Inhoud

Inhoud van de cursus:

Waarom organiseren jullie een cursus samen met tandtechniek? Omdat veel tandartsen niet precies weten wat voor een laboratorium wel en niet mogelijk is bij de vervaardiging van adhesieve keramiek restauraties. En dat kan het beste worden verwoord in samenwerking met de tandtechnicus zelf. We hopen dat deze cursus bijdraagt aan wederzijds inzicht zodat u en samen met uw laboratorium optimale keramiek producten voor de patiënt kunt vervaardigen.  

De hands-on training bestaat uit allerlei oefeningen om minimaal invasieve keramiek preparaties optimaal uit te voeren en adhesieve procedures uit te voeren. Daarnaast bezoekt u het tandtechnisch laboratorium waarbij u kunt werken met design software en slijp- en printmachines. Het ochtendprogramma bestaat voor beide dagen uit theorie om de achtergronden van het werken met adhesief geplaatste keramiek restauraties toe te lichten. Aan de orde komen: 
- Wanneer is een indirecte restauratie geïndiceerd?
- Hoe worden de verschillende soorten keramiek verwerkt?
- Vervaardiging in het tandtechnnisch laboratorium
- Prepareren en afdrukken voor adhesieve restauraties
- Occlusie concepten
- Wat is adhesie en hoe plaats je de restauratie?

Belangrijke vragen zijn onder andere ‘Wat moet een tandarts aanleveren?’ en ‘Waarop kun je het tandtechnisch werk controleren en wanneer kun je reclameren?’. 

Leerdoelen:
- voor verschillende situaties kunt u de best passende indirecte adhesieve restauratie indiceren, gebaseerd op het type materiaal en de bevestigingstechniek 
- u kunt de mogelijkheden en onmogelijkheden van de tandtechnicus relateren aan het te verwachten eindproduct
- u kunt in een patiëntsimulatie preparaties vervaardigen voor verschillende typen indirecte ahesieve restauraties en de adhesieve procedure uitvoeren  

Na deze cursus: 
- kunt u makkelijker communiceren met het tandtechnisch laboratorium over indirecte adhesieve restauraties
- hebt u meer inzicht in de mogelijkheden en indicaties van adhesieve keramiek restauraties

 

CV  Cees Kreulen
Bij het ACTA (vakgroep Kindertandheelkunde) en de Stichting SBT Amsterdam (angstbegeleiding & gehandicaptenzorg) is Cees Kreulen werkzaam geweest in de klinische tandheelkunde, onderzoek en onderwijs. In 1992 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar kwaliteitsaspecten van composiet- en amalgaamrestauraties. Eind negentiger jaren verruilde hij Amsterdam voor het Nijmeegse Radboud UMC, afdeling Orale Functieleer. Op het gebied van de adhesieve prothetiek begeleidt hij (studenten)onderzoek, geeft les in de onderwijskliniek en behandelt patiënten met name op het gebied van de adhesieve prothetiek.

CV Erik Vergoossen
Erik Vergoossen heeft zijn tandheelkunde opleiding afgerond in 1986 in Nijmegen. Daarna is hij ruim 20 jaar werkzaam geweest in Duitsland in eigen praktijk. Sinds 2008 is hij werkzaam als tandarts-docent bij het het Radboudumc te Nijmegen (vakgroep Orale Functieleer). Zijn speciale aandachtsgebieden zijn esthetische en reconstructieve tandheelkunde.

 

CV Peter Latzke
Peter Latzke werkt sinds 2009 als tandarts-docent aan het UMC St. Radboud in Nijmegen (vakgroep Orale Functieleer). Daarnaast werkt hij  in een verwijspraktijk voor reconstructieve tandheelkunde in Den Bosch.
Zijn speciale aandachtsgebieden zijn volledig keramiek, CAD/CAM en de digitale workflow. Van oktober 2000 tot en met februari 2009 heeft hij aan het UMC van de RWTH Aachen in de “Klinik für Zahnärztliche Prothetik und Werkstoffkunde” gewerkt. Daar was hij blokcoordinator binnen het onderwijs en betrokken bij klinische studies met als onderwerp zirkoniumdioxide. Daarnaast heeft hij in Aken (Prof. Spiekermann) en Keulen (Prof. Zöller) ook zijn opleiding tot implantoloog gevolgd en had hij de mogelijkheid om de diagnostiek, planning en behandeling van complexe casuïstiek uit te voeren. In 2009 is hij gepromoveerd op een epidemiologisch thema (Mundgesundheitszustand bei 6-, 9- und 12- jährigen Schulkindern in drei Provinzen der Region Apurímac, Peru).

 

Tussen mei 1998 en september 2000 was hij werkzaam in een tandartspraktijk in de buurt van Keulen. Voor zijn studie, eveneens in Aken, heeft hij een opleiding tot tandtechnicus gevolgd. Hij is lid van de DGZMK, DGPro, en NVOI.

Deelname
Registreer of login om in te schrijven voor een cursus.

U kunt op de website zien wat de status van uw deelname is. Hieronder kunt u zien wat elke status betekent.

Deelname aangevraagd
Uw inschrijvingsaanvraag is verzonden en ligt ter beoordeling bij PAOT.
Geaccepteerd
Uw inschrijvingsaanvraag is geaccepteerd en u bent ingeschreven voor de cursus. U kunt nu bij al het cursusmateriaal.
Afgewezen
Uw inschrijvingsaanvraag is afgewezen. Neem contact op.