Digitale mondfotografie in de moderne tandartspraktijk: alle hens aan dek!

30 Jun 2019

Informatie

theoretische en praktische cursus

Details
Cursusleider:Drs. O. de ZoeteDocenten:Drs. O. de ZoeteStart datum:2019-06-30Andere data:Geen extra dataLocatie:Afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc NijmegenBeroepen:Tandarts, Mondhygienist, Tandartsassistent, OverigKosten:€ 225.00Kosten uitleg:n.n.b.Maximaal aantal deelnemers:12
Inhoud

09.30-15.00 uur

Inhoud van de cursus:

De wereld om ons heen verandert snel en het gebruik van beelden, plaatjes en foto’s wordt daarbij steeds belangrijker in onze communicatie. Ons geheugen lijkt veel meer aangesproken door plaatjes dan door tekst. Vastleggen van de situatie in de mond van de patiënt m.b.v. fotografie biedt een mogelijkheid om juist dat aspect van de moderne tijd in de praktijkvoering mee te nemen. Hoe zag de situatie eruit toen u de patiënt voor het eerst zag? Hoe ontwikkelde zich het beeld in de loop van de tijd? Hoe zag het eruit na voltooien van een serieuze behandeling? Hoe ziet de patiënt het zelf? Foto’s zijn een onmisbaar hulpmiddel om de praktijkvoering te verrijken en te vereenvoudigen.

En dan moet fotograferen natuurlijk zo gebeuren, dat het werk in de praktijk niet belast wordt: snel, nauwkeurig en voor iedereen in het team uitvoerbaar.

Wilt u ook beter overweg kunnen met uw digitale camera en goede mond- en gezichtsfoto’s kunnen maken? Dat leert u tijdens deze cursus. In deze cursus kan elk teamlid de grondbeginselen van de (dichtbij) fotografie en de specifieke bijzonderheden van digitale opnametechnieken leren.

De techniek van de mondfotografie (intra- en extraorale opnames) wordt gedemonstreerd en door de deelnemers goed geoefend.  

Leerdoelen: 
- inzicht krijgen in de basisprincipes van de (dichtbij) fotografie 
- het praktisch kunnen uitoefenen van mondfotografie zowel met als zonder spiegels

Na het volgen van de cursus bent u in staat:
- intra- en extraorale foto’s te maken met een digitaal camerasysteem. 

CV Drs. O. de Zoete
Otto de Zoete studeerde in 1984 af als tandarts aan de Universiteit van Amsterdam. Na een jaar verbonden te zijn geweest aan de vakgroep parodontologie van de UvA, vertrok hij naar Duitsland. Tot 2007 werkte hij in een solo-praktijk met als speerpunten parodontologie en esthetische tandheelkunde.
Sinds 1997 houdt hij zich bezig met digitale fotografie binnen en buiten de tandartspraktijk, theaterfotografie en fotodesign.
Van 2002 tot 2007 verzorgde hij PAOT cursussen en workshops voor tandartsen in Duitsland op het gebied van digitale fototechniek en beeldbewerking met Adobe Photoshop.
Voor zijn terugkeer naar Nederland in 2007 werkte hij verder 1½ jaar als gastdocent „Fotografie und Grafikdesign“ aan een gymnasium in Duitsland.
Sinds 2007 is hij als docent verbonden aan de vakgroep implantologie en parodontologie van het Radboudumc. Hij verzorgt daarnaast onder andere het PAOT onderwijs digitale mondfotografie en beeldbewerking van het Radboudumc.