Mini Symposium voor het hele tandheelkundig team

14 Jun 2019

Informatie

theoretische middag cursus voor het hele team

Details
Cursusleider:Drs. O.J. de ZoeteDocenten:DaniĆ«l Oortgiesen, Joerd van der Meer, Dieni Masman-KappertStart datum:2019-06-14Andere data:Geen extra dataLocatie:Afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc NijmegenBeroepen:Tandarts, Mondhygienist, Tandartsassistent, OverigKosten:€ 95.00Kosten uitleg:n.n.b.Maximaal aantal deelnemers:100
Inhoud

MINI SYMPOSIUM voor tandartsen, mondhygienisten en assisterenden

PROGRAMMA 

13.45-14.30 uur   Peri-implantitis
                            Daniël Oortgiesen  

14.30-15.15 uur   Botox in de Tandheelkunde
                            Joerd van der Meer 

15.15-15.30 uur   Pauze

15.30-16.30 uur   Komt een (kwetsbare) oudere in de mondzorgpraktijk
                             Dieni Masman-Kappert, mondhygiënist/trainer/adviseur vanuit
                             haar eigen bedrijf Midomo

- Waar moet een mondzorgpraktijk aan voldoen om ‘seniorproof’ te zijn. 
- Wat kan elk teamlid hierin betekenen?
- Wat is er mogelijk op het terrein van samenwerking met andere disciplines?

Dit alles interactief, zodat we van elkaar kunnen leren. U gaat naar huis met enkele tips en u kunt de keuze maken of u ouderen wilt begeleiden en behandelen of liever verwijst. 

CV Dr. D.A.W. Oortgiesen 
Daniël Oortgiesen (30 november 1976 geboren te Delfzijl, startte in 1997 met de studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens deze studie raakte hij al vroeg geïnteresseerd in de parodontologie en de implantologie. De eerste scriptie had dan ook een parodontaal onderwerp en werd uitgewerkt onder leiding van professor dr. H.H. Renggli, toenmalig hoogleraar parodontologie. Na het afronden van de studie tandheelkunde in 2002 volgde een jaar van waarnemingen in diverse algemene praktijken. Hoewel na het sluiten van de universiteitsdeuren nooit gedacht kwamen er toch gedachten om verder te studeren/specialiseren op dezelfde locatie. Al snel werd er een keuze gemaakt; de master of science opleiding parodontologie werd gestart in 2003 en succesvol afgerond in 2006. Sindsdien werkte hij op diverse locaties in het land in verwijspraktijken voor parodontologie en implantologie. Sinds september 2012 alleen nog in de Praktijk voor Parodontologie Zwolle (PPZ). In 2012 is hij gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van parodontale regeneratie. Naast de werkzaamheden in de PPZ werkt hij nog als tandarts docent op de Radboud Universiteit Nijmegen (begeleiding keuzeblok chirurgisch profiel), geeft regelmatig cursussen en is lid van het Consilium Implantologicum van de NVOI. 

CV Drs. J.W. van der Meer 
Joerd van der Meer deed in 1989 tandartsexamen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Na de militaire dienst als tandarts bij de Koninklijke Marine, werkte hij enkele jaren in een groepspraktijk in Drenthe. Sinds 1995 is hij parttime medewerker van het Centrum Bijzondere Tandheelkunde te Assen. In 1996 begon hij als docent voor de disciplinegroep Tandheelkunde/Mondhygiëne van de RuG. In samenwerking met de afdelingen Endodontologie van de ACTA en de KUN heeft hij het onderwijs “Endodontologie” van de Tandheelkundige opleiding van de RUG vormgegeven. Vanaf 1998 tot januari 2002 was hij werkzaam als docent en onderzoeker bij de afdeling “Endodontologie” van de KUN onder leiding van dr. Werner Willemsen. Sinds 1998 heeft hij een verwijspraktijk voor endodontologie gedurende 2 dagen in de week. Sinds januari 2002 parttime werkzaam bij het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar hij in 2016 is gepromoveerd op 3D technologie en digitale workflows. Tevens is hij sinds 2009 “Honorary Research Associate” bij het “University College of London Eastman Dental Institute”. 

CV D. Masman-Kappert
Dieni Masman is 44 jaar mondhygiënist. Vanaf 2000 heeft zij zich uitsluitend gericht op advisering, voorlichting en beleid m.b.t. mondzorg voor kwetsbare ouderen. Samenwerken met alle disciplines die bij de zorg voor kwetsbare ouderen betrokken zijn, staat hoog in haar vaandel. Dit onderwerp draagt zij met passie en enthousiasme uit. 

 

 

 

 

 

Deelname
Registreer of login om in te schrijven voor een cursus.

U kunt op de website zien wat de status van uw deelname is. Hieronder kunt u zien wat elke status betekent.

Deelname aangevraagd
Uw inschrijvingsaanvraag is verzonden en ligt ter beoordeling bij PAOT.
Geaccepteerd
Uw inschrijvingsaanvraag is geaccepteerd en u bent ingeschreven voor de cursus. U kunt nu bij al het cursusmateriaal.
Afgewezen
Uw inschrijvingsaanvraag is afgewezen. Neem contact op.