Interactieve bijscholing "Parodontale therapie"en "Implantologie" ( 6 krt)

15 May 2020
Inschrijving gesloten

Informatie

Cursus ivm Coronavirus geannuleerd

Details
Cursusleider:Prof.dr. H. de BruynDocenten:Prof.dr. H. de Bruyn, mw.dr. V. Christiaens Universiteit GentStart datum:2020-05-15Andere data:Geen extra dataLocatie:Afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc NijmegenBeroepen:Tandarts, MondhygienistKosten:€ 645.00Kosten uitleg:n.n.b.Maximaal aantal deelnemers:30
Inhoud

 Inhoud van de cursus:

Gedurende deze dag worden aan de hand van cases de basisprincipes van de parodontale zorg  en de implantologie besproken. Deze cursus omvat een interactieve lezing waarbij de deelnemers zelf diagnose stellen, behandelplanningen opmaken en voorstellen. Per case wordt nadien het uitgevoerde behandelplan gepresenteerd met recente literatuur. De doelstelling van deze cursus is om binnen een collegiale sfeer een update te geven van evidence based implantologie en wat evidence based parodontale zorg anno 2020 omvat.

Leerdoelen: 
- aangeven hoe accurate diagnostiek binnen de parodontologie wordt uitgevoerd
- aangeven wat de resultaten zijn van initiele parodontale therapie
- aangeven wat de indicaties zijn voor verschillende types chirurgische parodontale therapie
- een overzicht geven van de meest recente evidence binnen de parodontologie en de implantologie
- aangeven wat het belang is van een goede pre-implant diagnostiek
- aangeven waar externe en interne hex te gebruiken
- aangeven hoe peri-implantitis te diagnosticeren
- aangeven wat het belang van een goed nazorg protocol is

 

Na het volgen van de cursus bent u in staat om:
- het parodontaal behandelplan voor de individuele patiënt op te stellen en met name de vervolgstappen na de initiële en niet-chirurgische therapie naar parodontale chirurgie beter in te schatten
- gerichte keuzes te maken rond tandbehoud, afbouw of opbouw in restauratief concept
- wetenschappelijk onderbouwd inzicht over de implantaatuitkomsten bij verschillende implantaat-behandelprotocollen inclusief de diagnostiek en behandeling van peri-implantitis. Daarbij staat een individuele patiëntbenadering centraal.

CV Prof.dr. H. de Bruyn
Hugo de Bruyn is afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Leuven in België en gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de onderzoekslijn cariologie. Zoals hij zelf zegt: “Hier heb ik ook kennis gemaakt met de Nederlandse stijl van open communiceren en ruimdenkend leiding geven”. Met een stipendium van de Niels Stensenstichting heeft Hugo een post-doc gedaan en tevens een Master in de Parodontologie behaald aan de Universiteit van Lund (tandheelkunde Malmö), waardoor hij de klinische multidisciplinaire aanpak in de orale implantologie heeft meegekregen en associate (later visiting) professor is geworden. Sinds 2004 is Hugo verbonden aan de Universiteit van Gent en verantwoordelijk voor een uitgebreid lespakket gespreid over het volledige tandheelkundig curriculum. Leidinggevende ervaring heeft Hugo opgedaan door verschillende bestuurlijke taken en leidinggevende functies, zowel binnen de tandheelkundige school als binnen de medische faculteit en universiteitsbreed. Hugo karakteriseert zichzelf als “een teamspeler, die mensen weet te motiveren en graag een wij-gevoel schept met kansen voor medewerkers”. Hugo is gedurende 6 jaar verbonden geweest aan de Belgische Raad voor Tandheelkunde.

CV Dr. V. Chistiaens DDS, Msc, PhD 
Véronique Christiaens behaalde in 2012 haar Master in de Tandheelkunde en in 2015 haar Master na Master in de Parodontologie & Orale Implantologie aan de Universiteit van Gent. Véronique behaalde haar PhD in 2017, met als titel van haar doctoraat “Diagnostic tools in periodontology and oral implantology revisited.” Momenteel is ze werkzaam aan het UZ Gent alsook aan de  Universiteit Gent daar doctoreert ze binnen haar vakgebied op master en master-na-master niveau. Als secretaris van de Belgische Verenging voor Parodontologie en lid van de European Association for Osseointegration en the Academy of Osseointegration is ze nauw betrokken bij onderzoek. Véronique gaf voordrachten in binnen-en buitenland waaronder studieclubs, EAO Rome (2014), AADR Los Angeles (2016), University South California (2016), NiVVT Wintermeeting (2016), International Quintessence Congress Poland (2017), Hermanus Conference Zuid-Afrika (2018).

 

 

 

 

Inschrijving gesloten

Cursus is gesloten

U kunt op de website zien wat de status van uw deelname is. Hieronder kunt u zien wat elke status betekent.

Deelname aangevraagd
Uw inschrijvingsaanvraag is verzonden en ligt ter beoordeling bij PAOT.
Geaccepteerd
Uw inschrijvingsaanvraag is geaccepteerd en u bent ingeschreven voor de cursus. U kunt nu bij al het cursusmateriaal.
Afgewezen
Uw inschrijvingsaanvraag is afgewezen. Neem contact op.