Cursus patiƫntcomfort en communicatie (6 krt)

10 Dec 2021
Inschrijving gesloten

Informatie

eendaagse theoretische en praktische cursus

Details
Cursusleider:Geert-jan van Geffen en Yvette KrolDocenten:Geen docentenStart datum:2021-12-10Andere data:Geen extra dataLocatie:Experience Center RadboudumcBeroepen:Mondhygienist, Tandartsassistent, Student, Overig, TandartsKosten:€ 435.00Kosten uitleg:n.n.b.Maximaal aantal deelnemers:16
Inhoud

Met Patiëntcomfort en communicatie voorkom je dat bij operatieve of onaangename ingrepen prikkels als toenemend pijnlijk worden ervaren. Je leert beter te reframen en beïnvloedt coping mechanismes.

Centraal in de training staat de vraag hoe zorgprofessionals ondersteund kunnen worden bij het anders omgaan met de patiënt zodat angst- en pijngevoelens minder een rol spelen.
Vaak is bewustwording en een kleine verandering in stijl van taalgebruik, iets wat geen extra tijd kost, al voldoende om misverstanden tussen patiënt en zorgprofessional te voorkomen en kan hiermee al een beter rapport tot stand gebracht worden. In deze training ga je aan de slag met deze communicatietechnieken.

Veel klachten van patiënten zijn terug te voeren op verstoringen in de communicatie tussen patiënt en zorgverlener. Door een betere positieve communicatie met patiënten zal niet alleen de patiënttevredenheid worden vergroot, maar ook de tevredenheid van je eigen werk. Wanneer dit ook nog eens aangevuld wordt met hypnotisch taalgebruik en gebruik van een (hypnose) script wordt de communicatie nog verder geoptimaliseerd waardoor medische ingrepen efficiënter, veiliger en comfortabel voor zowel patiënten als zorgverleners.

Met hulp van achtergrondinformatie en voorbereidende opdrachten besteden we tijdens de contactbijeenkomst maximaal aandacht aan de gesprekstechnieken.

Deze cursus is geschikt voor alle zorgprofessionals met patiëntcontact.

Meer informatie en inschrijven kan via de volgende link:

https://www.radboudumc.nl/onderwijs/scholingen/a0126908-patientcomfort-en-communicatie-open-inschrijving

 

Inschrijving gesloten

Cursus is gesloten

U kunt op de website zien wat de status van uw deelname is. Hieronder kunt u zien wat elke status betekent.

Deelname aangevraagd
Uw inschrijvingsaanvraag is verzonden en ligt ter beoordeling bij PAOT.
Geaccepteerd
Uw inschrijvingsaanvraag is geaccepteerd en u bent ingeschreven voor de cursus. U kunt nu bij al het cursusmateriaal.
Afgewezen
Uw inschrijvingsaanvraag is afgewezen. Neem contact op.