Computergeleide Implantaatchirurgie (2 krt). Inschrijving opent binnenkort

3 Nov 2022
Inschrijving gesloten

Informatie

Online cursus

Details
Cursusleider:Dr. J. D'haeseDocenten:Dr. J. D'haeseStart datum:2022-11-03Andere data:Inschrijving opent binnenkortLocatie:Afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc NijmegenBeroepen:Tandarts, Tandarts, TandartsKosten:€ 205.00Kosten uitleg:Donderdagavond van 18.00-20.00 uurMaximaal aantal deelnemers:25
Inhoud

Inhoud van de cursus:

Met de introductie van de computertomografie (CT) en de ontwikkeling van interactieve software om vanuit de CT een driedimensioneel (3D) beeld te genereren is de orale chirurgie en de orale implantologie sterk veranderd.

 Op basis van 3D-beelden kan een virtuele implantaatplanning gemaakt worden vanuit een prothetisch benadering.  Dit resulteert in een beter ontwerp van de suprastructuur, een betere esthetiek en een geoptimaliseerde occlusie en articulatie.

Deze aanpak heeft het chirurgische paradigma veranderd. Van het gebruik van uitgebreide mucoperiostale flappen om het operatiegebied zo goed mogelijk te visualiseren evalueren we naar minimaal invasieve chirurgie. Momenteel bestaan er 2 types geleide implantaatchirurgie: de statische techniek op basis van geprinte gidsplaten en de dynamische variant die gebruik maakt van real-time navigatie.

De statische techniek, beter bekend als stereolithografische chirurgie, verwijst naar het gebruik van een weefsel-ondersteunde chirurgische sjabloon.

De dynamisch techniek (of navigatie) reproduceert de virtuele positie van het implantaat direct vanuit de CT-gegevens en maakt gebruik van “motion-tracking” technologie om zowel de osteotomie alsook de uiteindelijke plaatsing van het implantaat te sturen.

Leerdoelen
- tijdens deze presentatie maakt u kennis met de evolutie en trends binnen de
  computergeleide implantaatchirurgie, met een specifieke focus op
  navigatiechirurgie.
- klinische resultaten worden weergegeven in functie van implantaatoverleving
  survival), precisie (accuracy) en complicaties van deze techniek.
- klinische cases demonstreren de workflow en richtlijnen worden gegeven voor
  een veilig gebruik van deze nieuwe technologie.

CV Dr. J. D'haese
Jan D'haese (Gent, °01/09/1975) is afgestudeerd als algemeen tandarts aan de VUB te Brussel in 1998. Hij behaalde een Masterdiploma in Clinical and Pharmaceutical Research aan de VUB in 2002. In 2007 startte hij een postgraduaat opleiding in de Orale Implantologie aan de Universiteit Gent die hij met succes voltooide in 2009. Daarna vervolledigde hij zijn academische carrière door te promoveren tot doctor in de tandheelkunde aan de UGent in 2011. Dr. D’haese is erkend als tandarts parodontoloog en werkt in een privaat praktijk als tandarts-parodontoloog/implantoloog. Dr. D’haese is internationaal referee voor verschillende peer reviewed journals en is verantwoordelijk voor de postgraduaatsopleiding in de Orale Implantologie aan de UGent. 


Inschrijving gesloten

Cursus is gesloten

U kunt op de website zien wat de status van uw deelname is. Hieronder kunt u zien wat elke status betekent.

Deelname aangevraagd
Uw inschrijvingsaanvraag is verzonden en ligt ter beoordeling bij PAOT.
Geaccepteerd
Uw inschrijvingsaanvraag is geaccepteerd en u bent ingeschreven voor de cursus. U kunt nu bij al het cursusmateriaal.
Afgewezen
Uw inschrijvingsaanvraag is afgewezen. Neem contact op.